Boendes i stort hus med inhägnad tomt, skogen bakom huset och härlig natur.
Valparna växer upp i hemmet inne i huset men när det lärt sig gå och knalla runt så spenderar de så mkt tid som möjligt ute på tomten.
Möjligheterna till detta beror givetvis på väder och vind, men oavsett årstid så kommer valparna att ha varit utanför husets dörrar innan de flyttar till sitt nya hem.
De umgås med sin mamma samt de andra vuxna hundarna i vårat hem.
Hanteras dagligen, får klor klippta, pälsvård, samt bad vid behov.
De startar sin utfodring med att alla gemensamt äta på samma utfodringsskål, men fortsätter när de kommit igång med fast föda att äta i separata skålar allesammans, detta för att undvika stress samt att kunna hålla koll på att alla valpar äter och får den tid på sig de behöver för att äta upp sin mat. Valparna äter färskfoder av märket VOM og Hundemat.
Utevistelsen på tomten bidrar positivt till framtida rumsrenhets träning då valparna busar leker och sedan kryper ihop på antingen en bia bädd med mysiga filtar el tar sig in i sitt alldeles egna uppvärmda isolerade rum som finns i anslutning till valparnas och deras mammas egna hage, när det efter att ha sovit vaknar så är det redan så nära till gräsmatta att det är där det ju då gör sina behov.

Sömn är viktigt för små valpar och den får inte bli störd, vare sig av människor som skall hålla på med dem, vuxna hundar, el kanske ett "jobbigt" syskon, så att alla får sova och återhämta sig är en viktig del som eftersträvas.
Gnaga på råa märgben gör valparna så fort intresset för det hos dem vaknar.
Det är nybadade, trygga, individer som lämnar för flytt, och de har innan flytt varit hos veterinären och genomgått Besiktning, Vaccinering, samt fått Chip - nr för framtida registrering i Jordbruksverket.
De är under uppväxt tiden regelbundet avmaskade.